HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

23 Ocak 2011 Pazar

Tehlikeli adam ( Mukteda El Sadr )

Şimdi de İran'a gitmiş.

Irakta akan her damla kanda vebali vardır.






2006 ' da yazdıklarım aynen şöyle

Irakta bugüne kadar tanımı yapılamayan savaş şekillenmeye başlıyor.Ülkede bir işgal vardı ve buna karşı bir mukavemet var gibi görünüyordu. Doğal olarak , sünni direnişçiler ve ABD askerlerinin ölmesi beklenirken ,bombalar patlıyor, çatışmalar oluyor ve çok sayıda şii ölüyordu. Manzara biraz garipti.

İşgalin ilk yılında mukteda sadr, bir camide kıstırılmıştı.Sistani ingiltereden,hasta yatağından kalkıp, koşarak geldi ve birşeyler konuşuldu , operasyon bitti.Öyle ya, mukteda kolay kaybedilecek adam değildi.

Askeri türbesine bomba atılır atılmaz mukteda ve sistani , iki dini lider, üzerinde güneş batmayan imparatorluğun yetiştirdiği ikili, çete reisi edasıyla ,sünnileri hedef gösterip hücum emrini verdiler.Yangını başlattıktan sonra,itidal yanlısı görünüp çağrıda bulunuyorlar. Mukteda diyor ki,’ cumayı sünnilerle birlikte kılalım’. Cümlesini birlikte kılalım da ! cuma sonrası pek güven vermiyor. Bu saldırı gerçekten sünnilerce yapılmış olsa bile, bunun bir provakasyon olduğunu anlamak için dini lider olmak yetmiyor mu ?

Dini liderlik iki taraftan masum insanların kanını dökmek midir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder