HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

15 Ocak 2011 Cumartesi

garip ülkedir türkiye

80 öncesi , komünizm çığ gibi büyüyordu. Disk , dev-genç ,dev-yol... sol örgütler güçlü , grevler boykotlar yaygın , sömürüye ve feodaliteye karşı halkın tepkisi büyüyordu. Ezilenlerin , sömürülenlerin ümidi haline getirilmişti komünizm. Ezilen ,gecekonduda yaşayan insanlar düzene olan tepkisini , sosyalizme sempatiyle gösteriyordu.Sonra 12 eylül günü tüm ideolojiler gibi buharlaşıp kayboldu.
Oysa bugün ülkede nüfusun yarısı asgari ücretle çalışır durumda , gelir dağılımındaki adaletsizlik son derece artmış , açlık ,sefalet ,geçim derdi vatandaşı bunaltmış , insanlar komünist olmak istiyor ama komünizm yok. İşçi sınıfının sesini duyurmak istiyor ama sınıfın mümessili kayıp.

Kayıtlara göre % 12-13 arası işsiz var , ülkede . Benim gözümle gördüğüm her iki kişiden biri işsiz. Vasıflı eleman ararsınız , elektrikçi yok , tornacı yok , kaynakçı yok , soğutmacı yok . Vazgeçtiniz vasıfsız eleman ararsınız , yine bulamazsınız. İnsanlar tembel ve miskin oturur, çalışmadan kazanmak peşinde. Çünkü dedeleri turgut onlara köşe dönmeyi öğretmiş. Turgutçular hep çalışmadan kazanmış . Adam ekmek parası ister , gel çalış yemek vereyim dersin kabul etmez.

Dağlarda kürt gerillalar dolaşır . Kimine göre kimlik , kimine göre dil , kimine göre özgürlük isterler. Oysa ülkenin batısı çalışır , vergi verir , doğu harcar , tüketir , her şey doğu içindir. Doğu elektrik parası vermez , doğu vergi vermez herşey kayıt dışıdır ama ülkenin yatırımları hep oraya yatırılır.İlçeleri il yapılır , her iline üniversite açılır ,her ferdine maaş bağlanır. Sahiller onlarındır , çalışmadan kazanan onlardır , otoparklar , eğlence yerleri , uyuşturucu , mafia sürüleri hep onlardır. O topraklar için zavallı anadolu çocukları ölmek için yarışır. Binlerce evlat o topraklara asker olarak gidip şehit olarak dönmüştür. Bence burada bir yanlışlık var. Gerçek ezilen , horlanan türk çocuklarıdır. Dağlara türk çocukları çıkmalıdır. İsyan edilecekse türk çocukları isyan etmelidir bu haksızlığa.

Saymakla bitmez saçmalıklar ve yanlışlar.

Garip bir ülkedir türkiye.

m.sedat saygılı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder