HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

27 Şubat 2012 Pazartesi

28 ŞUBAT

Bir 28 şubat 'ın , bir darbenin yıldönümünü tekrar yaşıyoruz. Bu sebeple, figüranları tekrar hatırlıyor ve anıyorum. Müslüm Gündüz 'den , Fadime Şahin'den başlayıp birbirinden hiç farkı olmayan tüm figüranları esefle ve ibretle anıyorum.Kimi laikliğin , kimi şeriatın , kimi islamın , kimi demokrasının , kimi milletin , kimi devletin savunucusu olduğunu sandı ama , kimse hiç ortada görünmeyen , ne düşündüklerini bilmedikleri , ne olduklarını bilmedikleri başkalarının oyuncağı , figüranı olduklarını hiç düşünmediler. Ne tesadüf ki , şimdi oyunun tersini de görebilmek şansına sahip olduk. Dün şahin olanlar bugün kuzu , dün kuzu olanlar bugün şahin ama değişen sadece roller . Oyun aynı oyun. Kazansalarda , kaybetseler de , figüranlıktan öteye gidemeyecekler. Kazananlar zaferle övünecek , kaybedenler onurlu olmakla teselli olacak , ama gerçek kazananın kim olduğunu çok geç anlayacaklardır.
28 şubat ne ilk darbe idi , ne de son olacaktır. Darbeler bitmiş gibi görünse de , gerektiğinde darbe ortamları hazırlanarak , darbe tek çözüm haline getirilecektir.
Figüranlar oldukça da darbe ortamları hazırlamak , insanları çatıştırmak her zaman mümkün olacaktır. Darbeler bazan üniformalı , bazan sivil olacaktır ama her zaman figüranlarla yapılacaktır.

m.sedat saygılı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder