HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

28 Mart 2014 Cuma

muhtemel seçim sonrası


30 mart seçimlerinin sonuçları merakla beklenmektedir. Muhtemelen seçim sonunda iktidar partisinin oyları 38-50 arasında olacaktır. Muhalefet bu sonuçları , son genel seçimlere göre yorumlayıp , iktidarın güven kaybettiğini öne sürüp , erken seçime gitmeyi teklif edecektir. İktidar ise son mahalli seçimlere göre yorumlayıp oylarını artırdığını iddia edecektir.Yani kör dövüşü devam edecektir.
Eğer oylar 35 civarına inerse , saldırganlık daha da artacak ,yargı tamamen by-pass edilip, sanıklar karakoldan cezaevine gönderilecek,tüm haberleşmeler, belki mail ve internet bile kapatılacaktır.
Oyların 45 üstü olması halinde monarşi daha da katılaşacak , tüm insan hakları ve özgürlükler tamamen kaldırılacaktır. İnönünün tek parti dönemine rahmet okutulacaktır.
Sonuç ne olursa olsun , seçimden sonra Türkiyenin daha da gerileceği kesindir. Sokaklardaki gerginlik daha da artacak , çatışmalar 12 eylül öncesini aratmayacak hale gelecektir.
Seçim sonunda özerklik ve üstünlük ilanı , bu anarşi ortamını daha da körükleyecektir.
Piyasalar bu kaosa ayak uyduracak , dövizde artış , faizlerdeki artış , borsada düşüş olarak karşımıza çıkacak , talep azalırken üretimdeki düşüş birçok problemi beraberinde getirecektir.
İktidarın yeniden askerle kucaklaşmaya çalışması , denize düşenin yılana sarılmasına benzetilebilir. Asker kuyruk acısını henüz unutmuş değil.
Toplumdaki akp ve akp karşıtı kamplaşma daha belirgin olarak artacaktır.
Tahliye olan topal reis yeni numaralarla gündeme gelecektir ve ateşin üstüne benzin dökecektir.
Seçimin galibi her tarafa kafa tutabilen , pervasızca tehditler savurabilen BDP olacaktır.
Eşitlik isteyen BDP üstün duruma gelmiştir.
Seçim öncesi söylenen yalanların hiç birisi gerçekleşmeyecektir. Vatandaş bir seçim aldatmacasını daha sineye çekecektir. Seçimlerin bir yalan kampanyası olduğu , cumhuriyet sonrası yapılan hiçbir seçimin ülkeye huzur ve refah getirmediği bir kez daha görülecek ama anlaşılmayacaktır.
Seçimleri daha iyi anlayabilmek için Mahir Kaynak ' ın 28 şubat sürecinde yazdığı , benim 2010'da bloğa koyduğum "av partisi" yazısının defalarca okunması gerekir.

m.sedat saygılı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder