HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

19 Nisan 2012 Perşembe

yıkılsın ordu

Askere karşı yeni bir operasyon , 28 şubat hesaplaşması başlığı altında başladı . Biz 28 şubat ‘ın figüranlar karşılaşması olduğunu , tertip edenlerin ve fayda sağlayanların ortada gezenlerin olmadığını , onların ortada görünmediğini her yıldönümünde tekrarlarız.
12 eylül , 28 şubat gibi klasik veya modern darbelerde kahraman olarak kullanılan asker , bugün kötü adam rolünde sürekli dayak yemektedir.
Asker cumhuriyet ilkelerini koruma ve kollamayı ,Atatürkçü geleneğin devamı olarak, üzerine vazife almıştı. Cumhuriyetin kuruluşundan beri ilan edilen dört düşman vardı.
1- Komünizm
2- Kürtçülük
3- Türkçülük
4- İrtica

Bu dört düşman ,askerin de cumhuriyetin de ortak düşmanı idi. Asker bunlara karşı duyarsız kalamazdı . Ancak bugün ülkemizde açılım başlığı altında devam eden,kimlik tanınması olarak yutturulan ,kürtlerle bütünleşmek politikası askerle birlikte başarılı olamazdı. Bu askerin önünde cumhuriyetin katli olurdu ve asker seyirci kalamazdı. Ya politikadan , ya askerden vazgeçilecekti.Bu yol ayrımında ali menfaatler uğruna asker feda edildi. Yani kolu kurtarmak için parmak feda edildi. Önümüzdeki dönemde Kürtlerle birlikte yaşamamız , hatta kürtleşmemiz , bütünleşmemiz bölge politikası olarak öngörüldüğünden , askerden vazgeçildi , hatta askersiz bir ortam yaratıldı. Bu politikaya karşı direnebilecek Türkçülük , Türk ocağı veya ülkücülük de benzer operasyonlarla daha kısa zamanda yok edilmişti.
Artık tarihçiler , akp iktidarı ile cumhuriyet döneminin fiilen bittiğini yazmalıdır. Bayram kutlamalarının iptali gibi ,itibar iadesi gibi benzer hareketlerle başlayan bu görüntü , askerin çökertilmesi ile mutlak başarıya dönüşmüş ve cumhuriyet dönemi bitmiştir. Önümüzdeki dönemde türkiye kürdiye’ye dönüşecek , muhtemelen türk çocukları kürdiye içerisinde azınlık muamelesi görecek , asker sadece bir üniforma olarak kalacak , böylece kürtler avrupanın kontrolundan uzaklaşacaktır. Yakın gelecekte kürt partisinin iktidar ortağı olması ve kabinenin yarısının kürt olması kimseyi şaşırtmamalıdır. Zaten bir çok bakanın türk partisinden olsada kürt olduğuna ve kürtçülük yaptığına şahit olduk.
Sol sokaklara dökülmüş , 12 mart yapılmış , sol ve sağ figüranlar çatışarak 12 eylül ortamını hazırlamışlar , yine figüranlar darbe yapmış , irticai sarıklı figüranlar ortaya çıkmış , figüran asker görevini yapmış derken , bugün de askerin ipini çekenler figürandır.
Netice olarak yok birbirimizden farkımız , hepimiz figüranız . Tek farkımız kimimiz halk için , kimimiz cumhuriyet için, kimimiz millet için , kimimiz Allah için yaptığımızı sanıyoruz.

m.sedat saygili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder