HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Koalisyon olur mu ?

12 haziran seçim sonuçlarının ne olacağını sağır sultan bile duydu. AKP ' nin tek başına iktidar olup hükumeti kuracağından kimsenin şüphesi yok. Ancak belirsiz olan nokta şudur ki , AKP anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu sağlayacak mı ? sağlayamacak mı ? Bunu da seçim sonuçları açıklandığında göreceğiz.
Biran şöyle bir varsayımı hayal edelim. AKP 274 veya biraz daha az vekil çıkarmış ve tek başına iktidar olma şansına sahip değil .

Böyle bir durumda , muhtemelen 276 veya daha fazla vekile üç parti sahip olacak. CHP , MHP ve BDP .

Birinci olan AKP hükumeti kuramaz ve görev CHP ' ye verilirse , CHP doğal olarak MHP ve BDP ' ye birlikte iktidar olma teklifinde bulunacaktır.

İktidarın bir bacağı bile olmak kürtler için iyi bir fırsat olacaktır , peki MHP ne cevap verecektir ?

12 eylül öncesi MHP , AP hakkında çok kötü şeyler söylemiş , onların mason olduğunu ve komünistlerden daha tehlikeli olduğunu söylemiş ve AP ile koalisyon ortaklığı yapmıştır.
12 eylül öncesi MHP , katil ecevit diye sokaklarda bağırmış , CHP 'nin komünistleri himaye ettiğini , komünistlerin ise ülkeyi rusya 'ya teslim etmek amacında olduğunu söylemiş , 1999 seçiminden sonra ecevit ile koalisyon ortağı olmuştur.
Şimdi de kürtler için bölücü diyen , bebek katilleri diyen MHP , zevkle ve coşku ile bu koalisyona evet diyecekmidir ?

Böyle bir MHP ' yi ülkücüler bağrına basacak mıdır ?

Bunlar bir varsayımdır , AKP 'nin 275 bulamama gibi şanssızlığı olamaz ama böyle bir senaryoyu hayal etmekle ne kaybederiz ?

Ülkücüler ecevit'le yapılan koalisyonunun cezasını 2002 seçimlerindeki tokatla vermiştir ama ne yazık ki bu tavrından tekrar vazgeçmiştir . MHP 2002 barajını geçememiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder