HOŞ GELDİNİZ

Siyasetçi doğru olanı değil , uygun olanı söyler.

31 Temmuz 2016 Pazar

ASIM ŞEN ' i kaybettik



Canımız  çok sevgili dostumuz Asım Şen' i kaybettik. Allah rahmet eylesin.  30.07.2016

Hayrullah abinin arşivinden  15.06.1980  serencebey hatırası.


24 Temmuz 2016 Pazar

DARBE 'nin ANALİZİ

Darbe denince aklıma gelen "darbeler, ülkelerin dış politikasını değiştirmek için yapılır" sözüdür. Yani Ali ile Veliyi değiştirmek için yapılmaz.
 Aklıma gelen ilk soru 15 temmuz bir  darbe midir ? yoksa  ülkeyi iç savaşa sürükleyecek bir operasyon mudur ?
Emir komuta zinciri  dahilinde olmadığı için başarı şansı fazla  olmayan teşebbüsün ,bu kadar zayiatı göze alarak inatla yapılmasının sebebi , ülkeyi iç savaşa sürüklemek için başlatılan ama başarılı olamayan güneydoğudaki hendek ve tuzak savaşının  devamı olarak  ülkeyi iç savaşa götürme operasyonu olduğu kuvvetli ihtimaldir.
Darbelerin başarılı olması için  iki şartın sağlanması gerekir .Birincisi darbe ortamının hazırlanması , ikincisi dış destektir.  Dış desteğin İngiltere olduğunu düşünüyorum ama darbe ortamının  sağlandığı söylenemez. Neden İngiltere ? Ülkedeki son darbe  ABD tarafından yapıldığından  sonraki darbenin karşıt tarafından  yapılması gerekir. Güneydoğudaki  ülkeyi bölme  teşebbüsü de ingilterenin  projesidir. Muhtar bile olamaz denen adamı ,devletin tepesine getiren amerikadır ve onun için mücadele edenler ve anayasa mahkemesine gidenler de  abd taraflı siyasetçilerdir.
Darbenin  başarısız olduğu söylense de kısmen başarılı olduğu söylenebilir. Darbenin en önemli  sonucu natonun sayılı ordularından Türk  ordusu fiilen bitmiştir. Balyoz ve Ergenekon operasyonları ile yaralanan  itibarı zedelenen  ordu, itibarını ve kadrosunu  tamamen kaybetmiştir. Askerler ,halk tarafından dövülmüş , polis tarafından gözaltına alınmış ,teslim olmuş tartaklanmıştır  ve bugün bir savaşta  hiçbir varlık gösteremeyecek hale düşmüştür.
 Bu kadar  geniş kadrosu olan  ve riski göze alan ,halka ateş açan, ülkesini bombalayan ,çok ince hesaplar yapıp , HK Komutanını  düğünden alıp Ankaraya götüren ,tüm komutanları hatta genel kurmay başkanını alıp Akıncılar üssüne götüren darbecilerin , çok basit bir iki şeyi nasıl göremediklerine şaşıyorum.
   Reisin halkı meydanlara çağırmasına fırsat vermeden ,neden öncelikli hedefleri reis olmadı.Marmarise o kadar mükemmel ama başarısız bir operasyon yapılacağına ,bunun daha pratik ve net bir yolu bulunamaz mıydı ?
   Seri katil denilen Atalay , öldüreceği genci takip için , onun arabasına bir cep telefonu yerleştiriyor ve  uzun zaman çalışması için çok güçlü piller takıyor.Telefon  sürekli konum bilgisi alıp bunu  mesajla atalaya gönderiyor. Tek başına, aranan , firari ve imkansız bir genç ,hedefini takip etmek için bunları yapıyor da , böyle  seviyeli ,güçlü organizasyon ,kafasından geçeni  bilip yazan  fuat avni gibi takipçi varken nasıl oluyor da darbeciler reisin yerini noktasal olarak bilemiyor ve  ellerinden kaçırıyor . Darbecilere verilen izin , reise dokunmamak şartı ile miydi ?
   Reisin aracına , uçağına ,hatta ayakkabısına koyacakları bir gps cihazı ile çok yakından takip edemezlermiydi ?
  Darbecilerin bu kadar kadrosu ve gücü varken  farklı bir strateji deneyerek darbe ortamı hazırlayamaz mıydı ?  Şöyle ki ;
  Ellerinde bu kadar  profesyonel  sat komandosu ve yetişmiş eleman varken basit bir operasyonla reise  bir şey  düzenlenip , peşinden  medya desteği ile kaos ortamı yaratılabilirdi.  Şeyi yapanlar kendini ele verip ,bahçeliden talimat aldığı söyleyebilirdi veya  iki pkk'cı kullanılıp ,demirtaştan emir aldıklarını söyleyip , darbecileri zarar görmekten kurtarabilirdi.
  Kaos ortamı ,ekonomik operasyonlarla desteklenip , borsa 60.000'e  indirilip ,dolar 3.3 seviyesine çıktığında  bezdirilmiş halk , 12 eylüldeki gibi  asker gelsin demeye başladığında , darbe yapılsa halkı karşısında değil yanında bulurdu . Hatta ve hatta bu durumda  komutanları da darbeye ikna edebilirlerdi.
   Şunu anlayamıyorum , bu kadar güçle neden bu kadar kötü sonuç alınıyor. Ve aklıma şu geliyor .Güney amerikadaki o meşhur darbede olduğu gibi son anda darbenin başarısız olmasına mı karar veriliyor. Ertesi gün , cia merkezinde " önemli değil, ölenlerin çoğu asi Arjantin milliyetçileriydi" dedikleri gibi , be defa da "önemli değil , mağdur olanların çoğu  fetullahçı ve pkk'cı askerlerdi" mi demişlerdir acaba.

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Bu ülkede terör bitmez

Kimse şaşırmasın ,
MİT'in başındaki adam siyasetle uğraşırsa ülkenin de hali bu olur.
Şimdi açıklama yapıyorlar , daiş şüphesi varmış.Ben sıradan bir vatandaş olarak ,israille anlaşma yapıp, rusya ile yakınlaşılırken ,ingilterenin kontrolundaki daişle "yapmayın ,karşıyım" mesajı verdiğini ilk dakikada anladım.
Geriye dönüp sinegog saldırısına bakarsak ,sonrasında bir camiyi veya bizim evi değil de ,ingiliz bankası HSBC ve ingiliz konsolosluğunun bombalanması tesadüfi değildir. Mossad'ın mesajı açık ve netti :" biliyoruz,siz yaptınız"
Bir zaman ülkemize musallat olan asala vardı,Esenboğayı basıp , her gün dışarıda bir diplomatımızı öldürüyordu.Asalayla yurtdışı operasyonlarla mücadele edildi ve başarıldı.Devletin Hakan fidan'dan bir fayda gelmiyeceğini görüp, Mehmet Eymür ve Korkut Ekenden istifade etmelidir. Artık bu ülkeye maalesef bir Mahir Kaynak daha gelmeyecek .
Tansu Çilleri'in terörle mücadelede başarısı , MGK'dan 101 kişilik infaz listesi çıkarması ve bunu uygulamadaki kararlılığı olmuştur. Yani terörle mücadelenin esası kararlılığa dayanır. Çok söylediğim, idam ve polise vur emri ve yetkisi verilmeden ,sayın terörist lütfen teslim olurmusun , seni misafir etmek istiyoruz mantığı ile , daha çok masumun hayatını kaybettiğine şahit olacağız.
Sorumsuz  yönetim ,sorgulamayan halk oldukça ,yönetim  her seferinde hesabı sorulacaktır diye yalan söyledikçe , halk da bunu  kader  olarak kabul ettikçe , iktidar oy kaygısı uğruna tavrını koymadıkça , bu tavşan kaç tazı tut  oyunu  sürdükçe , bu ülkede  terör bitmeyecektir.
Allah başımızdakilere akıl ve samimiyet versin.

1.resim : Meclis başkanlığı yapan terörist pervin buldan. İnfaz edilen uyuşturucu baronu savaş buldanın eşi.
2.resim : İçerisinde 2 terörist öldürülen Van belediyesine ait görevli araç
3.resim : Veznecilerde 7 polisimizi şehit eden canlı bombanın cenaze töreni.Üzerinde pkk bayrağı ile.

m.sedat saygılı